OTVORI

Želiš saznati više o nama?

Prijavi se na GEN newsletter i šaljemo ti:
1. Zlatna pravila mršavljenja!
2. Obavijesti o popustima i eventima
3. Besplatne recepte o zdravoj prehrani!

* obvezna polja

Vaš cilj je postati jedinstvena, sretna i zadovoljna osoba?

Mirjana Malogorski Napisala 

(0 glasova)
Vaš cilj je postati jedinstvena, sretna i zadovoljna osoba? Istaknuto

Donijeli ste odluku. Sada odmah napadnite svog najgoreg neprijatelja: svoj kompleks inferiornosti.

Ako želite izmijeniti svoj način života, morate ustrajati na izmjeni negativne slike koju imate o sebi. Prestanite podcjenjivati sami sebe: svaka osoba je jedinstvena, ali ni jedna nije savršena.

Osoba na koju želite ličiti ima sigurno mnoge mane koje vi nemate. Vi, pak, imate kvalitete koje ona nikad neće imati. I svi velikani ovoga svijeta znali su za svoje slabosti. Ali, oni su ih i prihvaćali. Dok, začudo, oni koji nemaju povjerenja u sebe, svoje slabosti ne prihvaćaju, ne mire se s njima.

Nemojte umišljati da postoji ljudsko savršenstvo. Savršena bića žive samo u lošim romanima. Prihvatite, dakle, sebe onakvim kakvi ste: sa svim kvalitetama i manama.

Protjerajte iz svog duha rečenice poput: "To ničemu ne služi, nikad neću uspjeti u tome". "Nikada neću naučiti taj predmet". "Tako sam ružan(a)"... Ove su Vam rečenice nepotrebne. Imajte uvijek na umu da će vas negativne misli iz lošeg odvući u još gore stanje. Loše, negativne mentalne slike potiču našu podsvijest na konkretiziranje svega onog što joj sugeriramo. Tražite u sebi kvalitete koje sigurno postoje - samo ih vi niste svjesni. Otkrijte svoju pravu vrijednost. Primjetite talent s kojim obavljate pojedine stvari, pa bile one i najjednostavnije.

Mislite sve vrijeme na pozitivne ciljeve koje želite ostvariti. Postanite prava tvornica pozitivnih mentalnih slika i prepustite ih svojoj podsvijesti!

Posljednji savjet kad su kompleksi u pitanju: ako je potrebno, udaljite od sebe, što je brže moguće, sve one koji pokušavaju biti iznad vas, da dominiraju, da vas "mrve". Izbjegavajte one pred kojima se osjećate inferiorno, sasvim mali. Okružite se ljudima koji će vas slušati, cijeniti. Čovjek se mnogo bolje osjeća kada zna da je voljen. Tada ponovo stječe povjerenje u sebe, opušta se, a njegova podsvijest oslobađa sva ona bogastva njegovog duha koja su bila blokirana zbog neprijateljske i hladne okoline.

Čuvajte prave prijatelje, one koji vas istinski poštuju i znaju to pokazati. Viđajte se s njima što češće i izbjegavajte, obavezno, one druge!

I za kraj, promijenite prehranu. Konzumirajte što više sirovih, neprocesuiranih namirnica koje će nahraniti Vaše tijelo, ali i učiniti ga zdravim i punim energije. Zeleni kašasti sokovi su najidealniji izbor kada govorimo o sirovoj hrani, jer sadrže veliku količinu klorofila (iz zelenog lisnatog bilja i povrća), koji izravno utječe na Vaše raspoloženje i energiju. A to je ono što okolina zamjećuje - ako ste Vi sretni i ispunjeni, tako ćete i zračiti, i samim time ćete u svoj život privlačiti osobe koje su pozitivne i koje razmišljaju na isti način kao i Vi.

Komplimente koji će uslijediti primite od srca, jer vi ste to zaslužili!

Share this!

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInOva e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.Pin It!

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda