OTVORI

Želiš saznati više o nama?

Prijavi se na GEN newsletter i šaljemo ti:
1. Zlatna pravila mršavljenja!
2. Obavijesti o popustima i eventima
3. Besplatne recepte o zdravoj prehrani!

* obvezna polja

Ljekovito bilje - Najstarija ljudska medicina

Mirjana Malogorski Napisala 

(1 Glasaj)
Ljekovito bilje - Najstarija ljudska medicina Istaknuto

Znanje o snazi ljekovitog bilja poznato je od davnina. Kod svih naroda u svim vremenima, na cijeloj planeti, postoje zapisi o korištenju ljekovitog bilja.

Zadnja istraživanja najprestižnijih europskih instituta pokazala su da više od polovice svih ispitanika daje prednost pripravcima na bazi ljekovitog bilja u odnosu na sintetski proizvedene lijekove. Činjenica da mnogo toga što jedemo, pijemo i udišemo – čini veliku štetu našem zdravlju, dovela je do ubrzanog povratka ka prirodi. Svatko kome je stalo do osobnog zdravlja, pokušat će svoje tegobe otkloniti prirodnim liječenjem. Ljekovite tvari iz ljekovitog bilja pravilno kombinirane i korištene, nemaju samo ljekovito djelovanje, nego dovode u ravnotežu cijelu hormonalnu sliku organizma. Dakle, korištenjem ljekovitog bilja ne samo da se mogu otkloniti tegobe, nego možemo kompletan naš organizam dovesti u ravnotežu.

Svatko od nas treba kod određenih tegoba osobno odabrati svoj put liječenja, za kojeg smatra da će najviše pomoći organizmu u ozdravljenju.

Naime, zdravstvene tegobe i bolesti se razlikuju i potrebno je procijeniti kada će se potražiti službena medicina, odnosno alternativna medicina. U liječenje službene medicine bi svakako trebalo uključiti i ljekovite tvari iz prirode. Ovakva jedna povezanost, ne samo da bi bila moguća, nego bi naprotiv, dovela do izuzetnih rezultata.

Osobno smo pobornici ljekovitih tvari iz svježeg ljekovitog bilja, jer jedino tako činimo najmanje koraka od prirode do našeg zravlja. Naše tinkture iz svježeg ljekovitog bilja usmjerene su prema olakšavanju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim toga vodimo i brigu o suvremenom načinu života, gdje ne ostaje previše vremena za pripremanje lijekova.

Stoga je upravo kod tinktura primjena najbrža i najjednostavnija. Veliku važnost dajemo preventivnoj brizi o našem zdravlju, dakle urednom načinu življenja jer će se tako uzajamno izbjeći teška moderna oboljenja. Veoma je važno naglasiti da nije svaka tinktura – tinktura, postoje velike razlike u kvaliteti, postotku ljekovitih tvari i čistoći. Tako su, npr. ljekovite tvari u tinkturama koje su rađene iz suhog ljekovitog bilja niže djelotvornosti od tinktura čija je baza svježe ljekovito bilje.

Naša misija je pomoći ljudskom zdravlju kroz recepte u kojima koristimo isključivo svježe ljekovito bilje i ostalu sirovu hranu sa eko terena i iz čiste netaknute prirode.

I zapamtite - "Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu"!

Share this!

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInOva e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.Pin It!

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda